Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hozzávalók:
lásd házi croissantKép

A töltelékhez:
1-2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1,5 dl tej
10 dkg sonka
10 dkg sajt + a tetejére a szóráshoz


Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet. 
A tűzről levéve hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük. 
Belekeverjük a reszelt sajtot és az apróra vágott sonkát, majd kiskanállal megtöltjük úgy, hogy a háromszög rövidebbik oldalára tesszük a tölteléket, majd ráhajtjuk a tésztát, kissé lenyomjuk, és feltekerjük a croissant-t. 
A tetejét megkenjük tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal, és aranybarnára sütjük.

TIPP: Só csak akkor kell, ha a sajt és a sonka együtt nem túl sós.Kép Vissza a Menübe