Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

 

 

Hozzávalók:
lásd házi croissantKép

A töltelékhez:
1 csomag csokoládés pudingpor
1,5 dl tejszín
2,5 dl tej
6 dkg cukor
20 dkg keserű csokoládé (70 százalékos)
csokoládédara a szóráshoz

A cukrot és a tejszínt felmelegítjük, a pudingport a tejjel elkeverjük, és a tejszínhez adva sűrű pudinggá főzzük. 
Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a megolvasztott étcsokoládét, majd hűtőbe rakjuk.  
Töltéskor egy teáskanálnyit teszünk a háromszög rövidebbik oldalára, ráhajtjuk a tésztát, kissé lenyomjuk, hogy sütéskor majd ne jöjjön ki a töltelék, és feltekerjük a croissant-t. A tetejét megkenjük tojással, csokidarával megszórjuk (a sima reszelt csoki ráéghet!), majd aranybarnára sütjük.

TIPP: Már kapható süthető csokoládérúd, azt is beletölthetjük.

Kép Vissza a Menübe